Om mig

Jag heter Johan Büser och sitter i riksdagen för Socialdemokraterna i Göteborg sedan 2014. Anledningen till att jag engagerade mig politiskt i SSU när jag var 17 år var för att vi har olika förutsättningar i livet beroende på var i världen vi växer upp, vilken klassbakgrund vi har och vilket kön eller sexualitet som vi har.

Tidigare i mitt liv har jag arbetat både som lärare och på industri. Dessutom har jag rest en del och utbildat mig till biståndsinformatör i Sydafrika. Jag har en bakgrund i SSU där jag har varit ordförande för Göteborgs SSU-distrikt och även suttit i förbundsstyrelsen på nationell nivå. Innan jag kom in i riksdagen pluggade jag juridik och jobbade även ett par år med kommunstyrelsen. Jag var dessutom ledamot i kommunfullmäktige och vice ordförande i stadens Miljö- och klimatnämnd.

I riksdagen sitter jag idag som ledamot i miljö- och jordbruksutskottet och EU-nämnden. Dessutom har jag en ersättarplats i Försvarsutskottet. På hemmaplan är jag engagerad i styrelsen för Göteborgs hamn och leder även Socialdemokraterna i Göteborgs internationella utskott. Jag är också ordförande i den socialdemokratiska stadsdelskretsen i centrum.

För mig som socialdemokrat är alla människors lika värde och en politik med jämlikhet som mål självklart. Det kan åstadkommas bland annat genom att garantera rätten till arbete, rätten till bostad och rätten till ett liv fritt från förtryck och diskriminering. Politik är viktigt och politik är på riktigt. Ett samhälle måste vara hållbart. Det handlar om social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Socialdemokratin och arbetarrörelsen är den politiska kraft som kan kombinera dessa perspektiv och därmed forma en politik för ökad jämlikhet.

Tillsammans är alltid bättre än ensam.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s