Ja till trängselskatt – nätverk och folkrörelse på samma gång!

Idag träffade jag nätverket “Ja till trängeselskatt”. Det är ett folkligt initiativ med olika människor som engagerar sig i folkomröstningen för ett ja i folkomröstningen i Göteborg som hålls den 14 september, alltså samma dag som riksdags och kommunalvalen.

Det var intressant att höra hur de arbetar, och för att vinna den här folkomröstningen är det viktigt att så många som möjligt engagerar sig. Nätverket Ja till trängselskatt och deras arbete kan man följa här. Det går också att gilla deras sida på facebook och de är nu bara en liten bit ifrån att få 10 000 likes. Det har hävdats att diskussionen om trängselskatten har handlat om folket mot etablissemanget, men detta nätverket visar tydligt att det inte bara är vi politiker från såväl rödgröna som borgerliga som stödjer idén om trängselskatt.

För mig handlar hela diskussionen om folkomröstningen och västsvenska paketet om min och andra göteborgares framtid. Det handlar om att ställa om till en mer klimatsmart stad. Om att få andas bättre luft. Om att trängas mindre. Och om att bygga ut infrastruktur och transportmöjligheter för fortsatt tillväxt och utveckling som kommer att gynna både min och framtida generationer. Trängselskatt handlar därmed inte bara om kronor och ören. Trängselskatt hänger ihop med något större, nämligen med visionen om framtidens Göteborg.

Vi kommer att vara många som kommer att behöva bära det budskapet de närmaste veckorna fram till valdagen. Och nätverket Ja till trängselskatt är en folkrörelse i sig själv.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s